Pizza napoletana (de casa)

  • Timp preparare
    5 ore
  • Timp Gătire
    10 minute
  • Porții
    4 Persoane
O pizza napoletana extrem de savuroasa cu un blat texturat si crocant. Un gust italian veritabil chiar la noi acasa

Ingredients

Preparare

Din aceasta reteta vom obtine aluat pentru 2 pizza cu diametrul de 30 de centimetri aproximativ 350 grame de coca blat pentru fiecare

Pas 1

Se pregatesc ingredientele necesare pentru aceasta reteta conform mentiunilor din sectiunea Ingrediente

Pas 2

Intr-un vas suficient de mare sa ne permita amestecul aluatului punem apa la temperatura camerei impreuna cu drojdia si mierea si amestecam pana se omogenizeaza

Pas 3

Incorporam usor doar 300 de grame de faina si incepem sa framantam aluatul circa 5 m din exterior spre interior cu miscari de pliere.

Pas 4

acoperim vasul cu un prosop umed si lasam la dospit pentru 1h (temperatura camerei aproximativ 23-24 grade)

Pas 5

Observam ca aluatul deja incepe sa creasca adaugam peste el jumatate din uleiul de masline restul de faina si sarea. Daca vasul ne permite incepem framantarea la mana timp de 15m. Daca nu avem loc putem face pe blat framantarea sau daca avem la dispozitie un malaxor ne putem folosi de acesta pentru a framanata aluatul (5 min-10m) pana se desprinde de pe pereti vasului si ramane pe carligul de framantare

Pas 6

Din aluatul obtinut facem o bila de coca pe care o ungem cu uleiul de masiline ramas pentru a nu se lipi. Peste aceasta vom pune o folie de plastic si prosopul umed si va sta la dospit inca 1h.

Pas 7

Vom imparti aluatul in 2 parti si vom crea 2 bile. Intr-o tava suficient de mare sa permita cresterea aluatului punem faina pe fund. Adaugam cele 2 bile le presaram cu faina din abundenta si acoperim etans tava cu plastic iar peste punem prosopul umed. Aluatul va sta la dospit inca 3 ore

Pas 8

Intre timp pregatim sosul de rosii - golim conserva de lichid iar rosiile intregi ramase le pisam cu o furuclita sau le bagam in blender 2-3 secunde. Adaugam sare si piper dupa gust.

Pas 9

Dupa 3 ore bilele sunt crecute. Pregatim o farfurie in care vom pune faina din abundenta si vom trece fiecare bila si pe o parte si pe alta prin ea. Dam drumul la cuptor si il incalzim la 220 grade cat timp ne ocupam de urmatorul pas.

Pas 10

Punem una din bile pe o tava si incepem usor sa intindem cu degetele (nu cu varfurile) pana la extremitati aluatul avand grija sa lasam o mica margine pe circumferinta blatului

Pas 11

Adaugam sosul de rosii pregatit anterior uniform pe suprafata

Pas 12

Vom baga la cuptor pe zona cea mai de jos a acestuia pizza fara sa adaugam branza pentru o precoacere a zonei de jos a blatului. Lasam 4-5 minute si o scoatem. Dam cuptorul la 250 de grade sau grill pe setarea maxima si il lasam la incalzit.

Pas 13

Punem brana raza si mozarella. Mozarella nu trebuie sa fie nici mare nici mica. Putem pune si mozarella de pizza dar trebuie taita felii subtiri. Busuiocul este de preferat sa il punem dupa ce pizza iese din cuptor pentru a nu se usca

Pas 14

Bagam pizaa in zona cea mai de sus posibila din cuptor si coacem la 250 de grade circa 5m sau pana cand mozarella s-a topit si incepe sa fiarba. Pizza este GATA!

Pas 15

Este o reteta care dureaza mult insa merita asteptarea. Putem varia continutul si cu mezeluri sau alte ingrediente cu condintia sa nu incarcam pizza prea mult pentru a se putea coace. Sa aveti pofta!

Poate o sa iti placa si

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.